Finansminister Siv Jensen besøker ProtoMore og iKuben

Tirsdag 14. februar var Siv Jensen på besøk hos iKuben og ProtoMore. Det er viktig for oss å formidle hva vi mener skal til for å fremme radikal innovasjon i …

 

Tirsdag 14. februar var Siv Jensen på besøk hos iKuben og ProtoMore. Det er viktig for oss å formidle hva vi mener skal til for å fremme radikal innovasjon i vårt næringsliv som tradisjonelt er så gode på den gradvise forbedringen og den inkrementelle innovasjonen.

Digitalisering, omstillingen er over oss som en tsunami, og dette må vi forholde oss til. «Det er to mulige måter å forholde seg til dette på» sier Siv Jensen. «Enten kan vi stikke hodet i sanden og bli dratt mothårs inn i fremtiden, eller så kan vi møte den med de utfordringer og muligheter som dette gir. Vi velger den siste.» 

Finansministeren var på besøk for å lære mer om hvordan ProtoMore og iKuben jobber, og hva vi gjør for å fremme innovasjon og gründerskap. Vi opplevde en statsråd som var lydhør for innspill, og som setter innovasjon inn i en større sammenheng med produksjonsvekst og omstilling. Siv Jensen og følget fikk en god innføring i både iKuben, inkubatoren og innovasjonsLABen som er kjernen i ProtoMore sin virksomhet med å knytte sammen; nytt og etablert næringsliv, klynge og inkubator, innovasjon og FoU. ProtoMore er koblingsboksen, og når næringsliv , akademia, virkemiddelapparat og velvillig politikk jobber sammen, vil mye bra skje.

Vi venter nå spent på Industrimeldingen og neste statsbudsjett.

Del artikkelen: