Kenaptus AS

Kompliserte ting kan gjøres effektivt og ryddig. Mange bedrifter opplever at de bruker for mye tid og ressurser på tilbudsarbeid, kjøp og salgsprosesser, teknisk dokumentasjon og kostnadsstyring. Dette er en …

 

Kompliserte ting kan gjøres effektivt og ryddig. Mange bedrifter opplever at de bruker for mye tid og ressurser på tilbudsarbeid, kjøp og salgsprosesser, teknisk dokumentasjon og kostnadsstyring.

Dette er en særlig stor utfordring for små og mellomstore aktører som har begrenset med ressurser på kontoret og ikke har ansett egen tilbudsteknisk eller juridisk ekspertise. Petroleumsnæringen og maritim næring har over tid bygget opp et omfattende kontraktsvelde som også de mindre leverandørene må forholde seg til på samme måte som de store. Som følge av dette kan det være vanskelig for mange leverandører å få kontrakter. Dette vil Kenaptus gjøre noe med, og vil gjennom sin plattform være en kunnskapspartner for både kunder og leverandører.

En forespørsel kan gjerne inneholde tusenvis av sider samt henvisninger til en rekke standarder. Hvordan kan man raskest mulig finne det som er relevant? Hvordan kan bedriften være trygg på at man har fått med seg det som var viktigst for det produktet de skal levere? Og ikke minst, for dem som har ansvar for å lese store mengder dokumentasjon, hvordan få en oversiktlig lesertilnærming til alle kundekravene? Med Kenaptus sin løsning vil leverandørene være bedre rustet til å foreta veloverveide beslutninger slik at de kan tilby riktig produkt til riktig pris.

Også store hovedleverandører eller sluttkunder har nytte av at all dokumentasjon er oversiktlig og på plass. Da er et felles språk og trygghet i kommunikasjon mellom partene essensielt.

Kenaptus jobber under mottoet:

Start by doing what’s necessary; then do
what’s possible; and suddenly you are
doing the impossible.

– Francis of Assisi

Dette er gjengen i Kenaptus:

Alle tre er sivilingeniør og har bakgrunn fra offshorebransjen. Der opplevde de utfordringer i sitt daglige arbeid, og så hvordan man med bedre verktøy og god kommunikasjon kunne gjøre jobben enklere og tryggere for alle parter.

Kristov Rishi Xavier – Sivilingeniør i IKT og Automasjon. Gründer, Grunnlegger av Kenaptus. Brenner for å skape engasjerende brukeropplevelser innenfor kunnskapshåndtering.

Eirik Belland – Sivilingeniør i Materialteknologi. Medgrunnlegger av Kenaptus. Motiveres av å finne enkle tilnærminger til komplekse utfordringer. Har fokus på produkt- og forretningsutvikling.

Ragnhild Ulfsnes- Sivilingeniør i Maskinteknikk. Ansatt i Kenaptus. Fokuserer på arbeidsprosesser og informasjonsflyt. Synes det er gøy å jobbe med standarder og regelverk.

Kenaptus AS er  en gründerbedrift i Molde som fokuserer på utvikling av programvare for håndtering av beslutninger i anskaffelsesprosesser.

Del artikkelen:

Kvalitetsgrønt der folk bor

Bygartner1 skal tilby bærekraftig kvalitetsmat av grønne vekster til mennesker i byen, produsert av mennesker i byen. Ved bruk av ny teknologi, effektive produksjonssystemer og eget kompakt dyrkingskonsept, levers høy kvalitet, ... Les mer »

SportIn

Verdens første sosiale plattform for sportsindustrien. Slik vil gründer Ole Martin Vebenstad koble kompetansen i bransjen, og gi studenter en vei inn i riktig jobb. Bli bedre kjent med gründeren ... Les mer »

Create View AS – ser det usynlige

Er det mulig å se om fisken i oppdrettsmerder er frisk og av god kvalitet? CreateView er en bedrift som utvikler teknologi for en bærekraftig havbruksnæring med fokus på fiskevelferd ... Les mer »

ORIVO – sannheten om råstoffet

Hvor kom egentlig den fisken fra? Hvor bra er egentlig den Omega3’en? Og inneholder dette produktet egentlig det boksen sier at den gjør? Orivo kan gi deg svaret på det. ... Les mer »

Fiske og jakt gir lokal verdiskaping

Enkel formidling av fiskekort og jaktrettigheter, gir økt lokal verdiskaping, og gir en god opplevelse for fiskere og jegere. Portalen er først og fremst et enkelt og ryddig slagsverktøy der ... Les mer »

Utvikler boligkonsept spesielt for førstegangsetablerere

Moderne, stilig, smart og overkommelig i pris. Det var utgangspunktet når de to erfarne bygg- og interiørgründerne ville satse på å lage boliger som er tilpasset livet og ikke minst ... Les mer »

Technolink AS

Technolink AS sin visjon er å tilby industrien en plattform for smart og framtidsrettet drift. Dette gjøres ved digitalisering av viktige faktorer for maksimal effektivitet. Infrastrukturen i denne plattformen er ... Les mer »

ab3 software

ab3 software as er et firma som har spesialisert seg på å utvikle programvare på innebygd utstyr – eller på godt norsk: firmware for embedded-løsninger. Dette kan være alt fra ... Les mer »

Molde Engenering AS

Med økt kunnskap får man maksimalt ut av løftekapasiteten og senker vedlikeholdskostnadene. Altså både bedre og rimeligere? Helt klart ja – er svaret fra gutta i Molde Engineering. Med lang ... Les mer »