Create View AS – ser det usynlige

Er det mulig å se om fisken i oppdrettsmerder er frisk og av god kvalitet? CreateView er en bedrift som utvikler teknologi for en bærekraftig havbruksnæring med fokus på fiskevelferd …

 

Er det mulig å se om fisken i oppdrettsmerder er frisk og av god kvalitet? CreateView er en bedrift som utvikler teknologi for en bærekraftig havbruksnæring med fokus på fiskevelferd og miljø.

Bak bedriften står gründer Even Bringsdal. Even har bakgrunn fra produktutvikling innen havbruk, og er utdannet innen bildebehandling og mønstergjenkjenning.

Havbruksnæringen står fremfor en nødvendig teknologisk utvikling, dersom de skal kunne møte kravene om større bærekraft i produksjonen. Målsettingen fra regjeringen er en femdobling av produksjon av fisk i havet, men da forutsatt at både problematikk knyttet til lus, sykdom og rømming løses.

Næringen er både riktig og viktig, og med å ta i bruk nye metoder og teknologi, vil havbruksnæringen også i fremtiden være en del av en bærekraftig matproduksjon, sier Even Bringsdal.

Teknologien som CreateView har utviklet er en kombinasjon av sensorikk, elektronikk og kamerateknologi. Dette gir data av svært høy kvalitet, som lagres automatisk og gir enkel rapportering og muligheter for deling og analyse.

Basert på måledata kan man på et gunstig tidspunkt iverksette tiltak mot sykdom og lus, og justere fôr eller driftsrutiner for å oppnå god vekst og økt lønnsomhet.

Løsningen gir minimalt med manuell håndtering av fisken, og kan likevel registrere optisk farge, skader, lus mm. Dette gjør at sykdomstegn kan oppdages i veldig tidlig fase og håndteres på minst mulig skadelig nivå.

CreateView sin løsning er gunstig for effektivitet, fiskehelse og miljøhensyn i havbruksnæringen. Måledata gir et godt grunnlag for effektiv planlegging og drift av anlegg, og analyseverktøyet gir kunnskap om optimale forings- sorterings- og avlsstrategier.

Bra for Havbruksnæringen, bra for fisken, bra for miljøet. CreateView bidrar til en bærekraftig økning av matproduksjon i havet. ProtoMore er stolte av å kunne vise til at de er en av våre inkubatorbedrifter.

Les mer om CreateView AS på www.createview.no

 

 

 

Del artikkelen:

Poptech Technologies

Brann utløst av mobilladere er et økende problem. Særlig er det de unge som lader mobilen  om natta, og flere menneskeliv har gått tapt på grunn av ladebrann i det ... Les mer »

Adventor CRM ®

Adventor CRM ® er resultatet av mange år med frustrasjon over eksisterende løsninger. CRM markedet har blitt komplekst og for mange små og mellomstore bedrifter blir det for omfattende og ... Les mer »

Experio AS gir deg en reiseopplevelse med innhold

Det er noe helt annet å oppleve en by eller en reise hvis du har lokale guider med deg, som forteller deg historien bak det du ser. Hvorfor ble det ... Les mer »

Kvalitetsgrønt der folk bor

Bygartner1 skal tilby bærekraftig kvalitetsmat av grønne vekster til mennesker i byen, produsert av mennesker i byen. Ved bruk av ny teknologi, effektive produksjonssystemer og eget kompakt dyrkingskonsept, levers høy kvalitet, ... Les mer »

ORIVO – sannheten om råstoffet

Hvor kom egentlig den fisken fra? Hvor bra er egentlig den Omega3’en? Og inneholder dette produktet egentlig det boksen sier at den gjør? Orivo kan gi deg svaret på det. ... Les mer »

Fiske og jakt gir lokal verdiskaping

Enkel formidling av fiskekort og jaktrettigheter, gir økt lokal verdiskaping, og gir en god opplevelse for fiskere og jegere. Portalen er først og fremst et enkelt og ryddig slagsverktøy der ... Les mer »

Independence Gear AS

Vi lager hjelpemidler for å selvstendiggjøre mennesker i hverdagen. Vårt første produkt er rettet mot ryggmargsskadde og andre bevegelseshemmede for å gjøre dem i stand til å gå på toalettet ... Les mer »

SportIn Global

Verdens første sosiale plattform for sportsindustrien. Slik vil gründer Ole Martin Vebenstad koble kompetansen i bransjen, og gi studenter en vei inn i riktig jobb. Bli bedre kjent med gründeren ... Les mer »

Molde Engenering AS

Med økt kunnskap får man maksimalt ut av løftekapasiteten og senker vedlikeholdskostnadene. Altså både bedre og rimeligere? Helt klart ja – er svaret fra gutta i Molde Engineering. Med lang ... Les mer »