Metodikk for endring

Spiller det noen rolle? Det har vært tenkt mange kloke tanker før. Vi har innovert og omstilt oss i tusenvis av år.  Hvorfor skal vi gjøre ting annerledes nå? Er …

Heidi Nakken

Kommunikasjonsansvarlig /
Leder innovasjonslab
Tel: +47 918 54 021

 

Spiller det noen rolle? Det har vært tenkt mange kloke tanker før. Vi har innovert og omstilt oss i tusenvis av år.  Hvorfor skal vi gjøre ting annerledes nå? Er det noen grunn til å tro at det ikke vil gå seg til denne gangen også, og vi putler på som før?

ProtoMore metoden
I ProtoMore øver vi kontinuerlig på endring og det å strekke tankesettet inn i nye ideer, nye forretningsmodeller og nye produkter og tjenester. Feil er dyrt i næringslivet, så da må man feile fort, lære, forkaste og gå videre. Da må det feiles billig og raskt. Det er derfor Design Thinking og Rapid Prototyping er en viktig del av vår metode.  Altså «Fail fast so you can succeed sooner»

Hvorfor spiller metoden noen rolle? Tempo, kostnad og konsekvens er svaret. Vi er kanskje vant til endring, bare ikke at det skjer så raskt. Endring gjør for mange fysisk vondt. Har vi en kultur for endring så er dette kanskje vår største komparative verdi akkurat nå. Vi har kanskje et talent for endring, men som vi vet fra toppidrett og kultur, talent er bare 5%, resten er øving og trening.

Vi må derfor øve på å endre. Øve på å komme opp med mange gode ideer, og øve på å kaste dem. Jo flere gode ideer man kommer opp med, jo større er sjansen for at en av dem skal være skikkelig god. Og de ideene som forkastes har ikke vært bortkastet, de har vist oss noe som ikke fungerer, og det lærer vi også av.

Tenk behov, ikke løsning
For å vite om endringen blir en suksess, må man vite om noen vil kjøpe din nye tjeneste eller produkt. Det er utallige flotte dingser her i verden som få har bruk for, og er villige til å betale for. Kunden må derfor være i sentrum for endringene, og man må finne løsninger på tvers av relasjoner, bransjer og industrier. Der det tenkes likt tenkes det ikke mye. Design Thinking, Rapid Prototyping og bærekraft er derfor essensielt i ProtoMore metoden.

 

Kommentarer

Del artikkelen:

Bærekraft – kraft til å bære seg selv

Bærekraft er et ord som mange hovedsakelig forbinder med miljø og klima. Et uttrykk som har vært så lenge med i debatten at det gir grønne assosiasjoner, og som for ... Les mer »

Hva er innovasjon?

Så hva er endring? Hva er innovasjon? Og er det alle endringer vi egentlig har kultur og tradisjon for? Ser man et vikingskip og et avansert offshore-fartøy side om side, ... Les mer »

Rapid Prototyping – Fail fast, succeed sooner

Vi må øve på å endre. Øve på å komme opp med mange gode ideer, og øve på å kaste dem. Jo flere gode ideer man kommer opp med, jo ... Les mer »

TrollLABS og Design Thinking

ProtoMore InnovasjonsLAB er inspirert av og har et tett samarbeid med TrollLABs ved NTNU i Trondheim. iKuben er bedriftspartner i prosjektet, og ideen om å bygge vår lab kom etter ... Les mer »

Om Abelias omstillingsbarometer

Abelia har lagt frem sitt Omstillingsbarometer 2016. Funnene som her fremlegges og sammenstilles gir oss oversikt på en ny måte. Dette er spennende! Funnene som Abelia legger frem gir grunnlag for mange ... Les mer »

Utvikle smartere og raskere

Bedriftene ser i dagens krevende marked at de må skape nye produkter og tjenester på en smartere og raskere måte. ProtoMore har som ambisjon å øke konkuranseevnen til eksisterende industribedrifter ... Les mer »

Produkter og priser

ProtoMore innovasjonLAB gir din bedrift en mulighet til å komme ut av deres vante miljø for å gjøre prosesser som vil være avgjørende for bedriftens fremtid. Les mer »

Gründerpakke

Molde Kunnskapspark og ProtoMore tilbyr grundere og små bedrifter med vekstpotensiale et program for å avdekke markedspotensialet i ideen. Vi jobber tett sammen med grunder og teamet gjennom 4 workshops ... Les mer »

Digitalisering

Den teknologiske utviklingen går stadig raskere. Vi er på vei inn i en ny industriell tidsalder hvor rask teknologisk utvikling og fallende komponentpriser legger grunnlag for høyt nivå av automatisering, intelligente produkter, tjenester basert på datafangst, helt nye forretningsmodeller og endrede verdikjeder. Les mer »