Metodikk for endring

ProtoMore metoden I ProtoMore øver vi kontinuerlig på endring og det å strekke tankesettet inn i nye ideer, nye forretningsmodeller og nye produkter og tjenester. Feil er dyrt i næringslivet, …

Heidi Nakken

Kommunikasjonsansvarlig /
Leder innovasjonslab
Tel: +47 918 54 021

 

ProtoMore metoden
I ProtoMore øver vi kontinuerlig på endring og det å strekke tankesettet inn i nye ideer, nye forretningsmodeller og nye produkter og tjenester. Feil er dyrt i næringslivet, så da må man feile fort, lære, forkaste og gå videre. Da må det feiles billig og raskt. Det er derfor Design Thinking og Rapid Prototyping er en viktig del av vår metode.  Altså «Fail fast so you can succeed sooner»

Hvorfor spiller metoden noen rolle? Tempo, kostnad og konsekvens er svaret. Vi er kanskje vant til endring, bare ikke at det skjer så raskt. Endring gjør for mange fysisk vondt. Har vi en kultur for endring så er dette kanskje vår største komparative verdi akkurat nå. Vi har kanskje et talent for endring, men som vi vet fra toppidrett og kultur, talent er bare 5%, resten er øving og trening.

Vi må derfor øve på å endre. Øve på å komme opp med mange gode ideer, og øve på å kaste dem. Jo flere gode ideer man kommer opp med, jo større er sjansen for at en av dem skal være skikkelig god. Og de ideene som forkastes har ikke vært bortkastet, de har vist oss noe som ikke fungerer, og det lærer vi også av.

Tenk behov, ikke løsning
For å vite om endringen blir en suksess, må man vite om noen vil kjøpe din nye tjeneste eller produkt. Det er utallige flotte dingser her i verden som få har bruk for, og er villige til å betale for. Kunden må derfor være i sentrum for endringene, og man må finne løsninger på tvers av relasjoner, bransjer og industrier. Der det tenkes likt tenkes det ikke mye. Design Thinking, Rapid Prototyping og bærekraft er derfor essensielt i ProtoMore metoden.

 

Kommentarer

Del artikkelen: