Banken bidrar til Scale UP

 

Sparebanken Møre og ProtoMore inngår avtale om støtte til Scale UP. Finn Amundsen i ProtoMore Kunnskapspark foran  t.v. sammen med banksjef Kolbjørn Heggdal i Sparebanken Møre. Jørn Heggertveit fra ProtoMore bak t.v. og Mette Kolvik fra Sparebanken Møre.

 

ProtoMore Scale UP er et nytt program, og et tilbud til bedrifter som ønsker å vokse og utvikle seg. Sparebanken Møre støtter Scale UP økonomisk, og ser på det som et ledd i å bidra til samfunnsutviklingen i fylket.

– Vi har godt samarbeid med ProtoMore der vi er inne på eiersida, og også sitter i styret. Vi ønsker å bidra til næringsutvikling – det er litt av det samfunnsoppdraget vi har. Og her ser vi en rød tråd i det hele. Vi står selv bak Næringsteft der vi forsøker å finne og utvikle gründere. Scale UP handler om utvikling av små bedrifter, så det passer derfor veldig fint inn, sier Kolbjørn Heggdal i Sparebanken Møre.

Hele Møre og Romsdal

Banksjefen har stor tro på Scale UP som konsept.
– En Scale UP betyr at du kan komme i posisjon til å skape flere arbeidsplasser, og her er ProtoMore en katalysator som drar det i gang. Vi synes dette er et veldig godt konsept som trekker til seg personer fra hele fylket. Ettersom vi er representert i hele Møre og Romsdal, passer det veldig godt for oss, sier Heggdal.

Støtten fra banken gjør det bedre

– Støtten fra Sparebanken Møre gjør det mulig for oss å tilby et enda bedre program. Scale Up hadde nok hatt livets rett uavhengig av dette, men tilbudet blir en god del bedre. Vi er ekstremt takknemlig for at banken stiller opp på den måten de gjør. Det betyr mye for oss og for deltagerne, sier Arne Rusten Syltevig hos ProtoMore.

Arne Rusten Syltevig, ProtoMore.

Mye tid til å jobbe med case

På denne første Scale UP er det fullbooket, og det deltar seks bedrifter fra Averøy i nord til Hellesylt i sør.
– Hensikten med at vi har såpass få bedrifter og at de har ganske lik størrelse, er at de kan sparre med hverandre i større grad. Vi ønsker at terskelen for å relatere problemstillinger til sitt case skal være lav. Her er det også dybdelæring. Det skal ikke bare være påfyll med teori, men deltagerne skal virkelig kunne jobbe med å utvikle sin bedrift, sier Syltevig.

Deltagerbedrifter

Blant bedriftene som deltar er det alt fra de relativt nystartede som vil vokse, til eldre bedrifter som ønsker å ta noen grep. Deltagerbedriftene er:
Orivo fra Molde, Satpos technology fra Aukra, EKH-Grafisk fra Molde, Inline-test AS fra Molde, Bonseye AS fra Hellesylt og Posicom AS fra Averøy.

 

ProtoMore Scale UP er et tilbud som er delfinansiert gjennom inkubatorprogrammet til SIVA.

Del artikkelen: