Birnir Egilsson (PhD) nyansatt forretningsutvikler

Birnir Egilsson (PhD) er nyansatt forretningsutvikler hos Protomore. Han vil bidra til å utvikle næringslivet ved hjelp av engasjerte, forskningsbaserte workshoper og smidig tilnærming.

Protomore hjelper lokalt og nasjonalt næringsliv til å starte og skalere virksomheter gjennom workshops, rådgivning og tilgang til nettverk. Birnirs fagbakgrunn er en god match med Protomores ambisjoner. Han er en utadvendt og engasjert type som trives godt med diskutere, rådgi og veilede. Det har han gjort mye av i lokale og internasjonale sammenhenger som leder, forsker og styremedlem i sportsklubber.

Hvem er du?

– Jeg er Birnir fra Island, far til 3 sønner, og bor i Molde med kona mi. Jeg har alltid lyst på nye utfordringer. I dag har jeg en doktorgrad i logistikk fra høgskolen i Molde, en mastergrad i Sports management og en bachelorgrad som ingeniør i grunn. Men den reisen startet ikke før jeg var 25 år. Jeg vokste opp i en kokkefamilie og startet som 16-åring som kokkelærling. Med fagbrevet i hånda fire år senere dro jeg rett til Luxembourg for  jobbe på en Michelin-restaurant. Deretter jobbet jeg to år som kokk på en 2-stjerners Michelin-restaurant i Oxford.

I et Michelin-stjerne-kjøkken er det er mange ulike nasjonaliteter og sterk prestasjonskultur. Du lærer utrolig mye om disiplin, struktur, organisasjonskultur og kommunikasjon. Jeg ble kjøkkensjef da jeg reiste tilbake hjem til Island, og som 25-åring hadde jeg mye ledererfaring. Men livet som kokk er krevende, og jeg satte meg på skolebenken igjen og studerte til å bli ingeniør.

Birnir Egilsson forretningsutvikler Protomore

Fra sagaøya til rosenes by

Etter å ha fullført ingeniørstudiene gikk ferden til Norge for å studere videre.

– Planen var å studere innovasjon og entreprenørskap, men det var et populært program, og jeg måtte ha en plan B. Jeg fant Sports Management programmet ved Høgskolen i Molde (HiM) på nettet, og tenkte “Det er jo dette jeg brenner for!” Jeg har alltid vært en sportsnerd. Så det var en god kombinasjon av personlige og faglige interesser – idrett og ledelse. Og dette høres kanskje klisjéaktig ut, men da kona og jeg tok ferga og så denne nydelige plassen, tenkte vi “oi! Her har vi lyst å bli værende”, sier Birnir.

Les om Sports Management ved Høgskolen i Molde

– Jeg fikk gode relasjoner med folka på høgskolen og endte med å skrive doktorgrad. Straks jeg var ferdig med den fikk jeg stilling som Forsker II på Møreforskning, samtidig har jeg undervist på høgskolen på siden av. Så jeg har undervist på HiM de siste 8 årene på både bachelor- og masternivå.

Ved siden av trener han sønnenes fotballag, sitter i styret for Molde Håndballklubb Elite og engasjerer seg med verv i internasjonale forskerkonferanser.

– Nå er jeg klar for nye utfordringer, hvor jeg ønsker å bruke min faglige bakgrunn og brede erfaring til å støtte og videreutvikle ProtoMore sine tjenester til våre partnere og kunder. Her på Protomore er det en egen energi – positiv energi som omfavner nye ideer og innovasjon, det inspirerer meg – det føles veldig spennende å være en av laget, sier Birnir.

Solid tilskudd

Protomores medarbeidere har alle solid fagbakgrunn innen innovasjon og forretningsutvikling. Likevel er det ekstra hyggelig å ønske en fagkapasitet av et slikt kaliber velkommen på laget.

– Birnir har vært en god samarbeidspartner til Protomore ved flere anledninger tidligere. Vi er stolte over at han nå blir med oss å jobbe for et sterkere og smidigere næringsliv. Han behersker viktige verktøy innen risiko- og interessent-styring, prosjektledelse og grønn omstilling, blant annet. Og så er han flink med folk. Vi gleder oss på egne og kundenes vegne,  sier Finn Amundsen, daglig leder i Protomore.

Birnir Egilsson på LinkedIN

Del artikkelen: