GLAMOX – store muligheter med VR

Gjennom et prosjekt i ProtoMore LABen har GLAMOX utviklet et nytt VR Demo-konsept sammen med to andre iKuben bedrifter, Axbit og TINGH. Du kan se og oppleve endring i lyset i et kontrolanskap gjennom en dag, for å få et tydelig inntykk av hvordan lys påvirker oss i arbeidshverdagen.

På denne måten kan kunden få lysopplevelsen i nye bygg, uten å måtte bygge først. Det gir et helt annet grunnlag for bestemmelser og bestilling, og minimerer sjansen for dyre feilkjøp. Lys påvirker oss mer enn vi tenker over. Lysstyrke, men også lysfarge er viktig for konsetrasjon, våkenhet og humør. Å forklare hvordan lyset vil virke i et rom muntlig og med bilder er en ting. Å kunne sette kunden inn i rommet og endre lyset gjennom dagens løp og med ulike fargetoner, gir en helt annen opplevelse.

HER er linken til GLAMOX sin interaktive demo.

Deling, inspirasjon og samarbeid

Det begynte med en VR kveld i ProtoMore InnovasonsLAB i regi av iKuben. Bedriftene var innvitert for å prøve, diskutere, utveksle og bli inspirert. Gjennom en workshop jobbet de med hvordan dette verktøyret kan relateres til hver enklet bedrifts behov. Nina Hoel og Rolf Røsberg fra Glamox så at her var det fantastiske muligheter.

Axbit som er programerere og innholdsleverandører var på samme temakveld, det var også TINGH som er knallgode på digital kommunikasjon blandt annet. Kvelden ledet til videre workshoper i LABen for disse tre, og et fruktbart samarbeid. Produktutviklingen var i gang, og første målet ble satt til den store Light + Building messen i Frankfurt.

Første milepel

På messen i Frankfurt i oktober ble produktet lansert for publikum men stor suksess. Her viste de frem sine nye lysstyringsløsninger og hvordan ny belysningsteknologi kan forme smarte og energieffektive bygninger for fremtiden. De besøkende på messen fikk oppleve det nye virituelle showrommet.
Vil du se mer om Glamox på Light+Buliding messen i Frankfurt, så kan du lese mer om det HER

Føste mål om å kunne vise sin prototype i Frankfirt ble nådd. Nå går prosjektet videre med nye spennede målsettinger. Fortsettelse følger….

 

Del artikkelen: