Protomore Kickstart (tidligere VEXT)

Protomore Kickstart er i gang for høsten 2019. 16 deltagere skal videreutvikle 11 forretningsideer. 

KickSTART er et akseleratorprogram der du lærer å utvikle idéen din, forstå dine kunder og behovet i markedet. Du får opplæring i hvordan du lager en lønnsom og bærekraftig forretningsmodell, og hvordan du får andre til å forstå hvor genial idéen din er! 11 ideer skal utforskes i løpet av høsten, fra september til desember.

Deltagere høsten 2019

Viktor Sanden og Christina Højgaard – Festival uten navn og «Speedfriending»

Foto av Viktor Sanden

Viktor Sanden

Foto av Christina Højgaard

Christina Højgaard

Viktor og Christina har hatt stor suksess med konseptene Festival uten navn og Speedfriending – en tjeneste som ligner på Tinder, men for vennskap i stedet for kjæresteri.

Aftenposten skriver: «Da Christina Højgaard Nielsen flyttet til Oslo, syntes hun det var vanskelig å bli kjent med folk. Løsningen ble å snekre sammen sin egen festival. Viktor Sanden Espedal og Christina Højgaard Nielsen er begge tilflyttere i Oslo, og ville skape en sosial møteplass for byfolk.

Les mer: Ny Oslo-festival vil skape et urbant svar på Vinjerock (Aftenposten.no)

Med en ukuelig stå-på-vilje-har de fått store samlinger av frivillige og betalende gjester til å samles og skape gode opplevelser sammen. De fant ut av 70 % av deltagerne var kvinner, så for å få opp andelen av menn, tenkte de at det mest åpenbare å starte et fotballag. Det funket! I løpet av høsten skal de utvikle konseptene videre.

Erik Hartmann – Seriegründer

Foto av Erik Hartmann

Erik Hartmann

Erik er en som klarer å forvandle løse problemer til fysiske løsninger. Han har allerede utviklet 3 løsninger som har blitt tatt patent på, blant annet en felle-løsning for Åsenes. Prosjektet hans i Kickstart dreier seg om trafikksikkerhet for myke trafikkanter i mørketiden.

Solveig Silset Berg – Østersopp for kaffegrut, sirkulærøkonomisk matproduksjon

Foto av Solveig Silset Berg

Solveig Silset Berg

Med engasjement og lidenskap for lokal bærekraft og rettferdig konsum har Solveig som mål å designe en løsning for økt biologisk mangfold. Med inspirasjon fra Oslo-firmaet Gruten vil hun se på forretningsmulighetene med å dyrke Østerssopp i kaffegrut. Gruten blir samlet fra lokale cafeer og bedrifter. Sirkulærøkonomi i praksis, altså.

Per Ivar Hyldbakk – Parametrisk design, masseprodusert skreddersøm for byggetjenester

Foto av Per Ivar Hyldbakk

Per Ivar Hyldbakk

Per Ivar har vært i bygg- og anleggsbransjen i over 20 år og jobber nå som entreprenør. Utfordringen han vil løse er endringer og versjonshåndtering i arbeids- og byggetegninger. Som Per Ivar kaller det: «masseprodusert skreddersøm for bygg». Dette kan være en potensiell disrupsjon for hele byggebransjen.

Monica Ugelvik-Bognø og Brit Polden Sande – Mat helt enkelt – Samlende aktør for lokal mat

Foto av Monica Ugelvik-Bognø og Brit Polden Sande

Monica Ugelvik-Bognø og Brit Polden Sande

Monica og Brit brenner for å lage og snakke om lokalmat, og er blant de med mest kunnskap på dette i Møre og Romsdal. Målet deres er å formidle kunnskap og lage nettverk, holde kurs og foredrag og være talspersoner for all den fantastisk gode lokale maten og råvarene som finnes akkurat her. De har tidligere imponert Utenriksdepartementets utenlandske gjester, der alle ingrediensene i en åtte retters meny var lokale – kun med unntak av saften fra en sitron.

Jakob Flovikholm – Evolant, Bergningssystem for skip

Foto av Jakob Flovikholm

Jakob Flovikholm

Jakob er yngst årets kull, men har allerede tung erfaring med å gå fra idé til produkt. Elevbedriften han var med å starte, Evolant, vant det norske elevbedriftsmesterskapet og deltok i det europeiske entreprenørmesterskapet i Frankrike i 2019. I løpet av høsten skal han se på hvordan han kan videreutvikle bergningssystemer til havs.

Les mer på Ledernett.no – Norges beste gründerspirer vil forbedre sikkerheten til sjøs

Kjetil Aune og Kine Elise Håbet – Utendørs Midsund, opplevelser og utleie

Kjetil og Kine elsker å være aktive i naturen, og vil dra i gang et aktivitetssenter med tilhørende butikk i Midsund. Kundene skal få gode tilbud til vanns og til lands. Midsund har et blomstrende næringsliv og fjellturen opp Midsundtrappene blir stadig bedre besøkt, så det blir spennende å følge med på ferden!

Kim Stian Bråstad – Bag-it Easy pakkesystem

Foto av Kim Stian Bråstad

Kim Stian Bråstad

Kim Stian var lei av ineffektiv rydding. Så han har utviklet et gjenbrukbart tøyoppbevaringssystem som han skal videreutvikle gjennom høsten.

Se bag-it Easys Facebook-side

Ole Løkra, Brattlendt: Agentur for sveitiske slåmaskiner for bratt terreng i Norge

Foto av Ole Løkra

Ole Løkra

Ole har over 30 mål med artsrike slåttemarker i bratt terreng å ta vare på. Det koster krefter, penger og tid, i tilegg til å slite på kroppen. Han så til Sveits, et land med bratte fjell og landbruk som ligner det norske, og endte opp med agentur på sveitiske slåmaskiner. Utover høsten vil Ole dykke ned i hvordan hvordan landbruksutstyr, kompetanse og tjenester kan deles på effektive og lønnsomme måter.

Martin Kitel, Henriette Kitel og Line Melsæter – Camp avkobling

Foto av Martin Kitel

Martin Kitel

Henriette Kitel

Henriette Kitel

Foto av Line Melsæter

Line Melsæter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette er et team med sterk faglig bakgrunn fra elitenivå i boksing, surfing, kiting yoga, coaching og mindfullness. En hotelldirektør er med på laget også! De vil utvikle 5-7 dagers leiropphold for voksne som vil ha personlig utvikling, fysisk aktivitet og mental trening.

Rune Henning Torheim – Led light laser

Fot av Rune Henning Torheim

Rune Henning Torheim

Rune vil bruke høsten på å videreutvikle en liten laser-dings som gjør det enklere jobben med å signalisere og markere enklere for industriklatrere. Dette kan være den nye bindersen!

Deltagere får

 • Personlig mentor
 • Kontorplass i et innovativt gründermiljø
 • Tilgang på makerspace (med 3D-printer, laserkutter , et stort utvalg verktøy)
 • Tilgang på forskningsmiljøer, bedrifts og -investornettverk
 • Ta del i våre gründeraktiviteter som Gründerfrokost, Gründerlunsj, fjellturer, ProtoBar

Program for høsten

 • Hvordan bruke Lean business og design thinking til å bygge din bedrift
 • Bruk av ulike forretningsmodeller
 • Forstå dine kunders behov
 • Hva som gjør ditt selskap unikt
 • Hvordan du kan prototype og teste din idé
 • Hvordan du beskytte dine rettigheter og forberede ditt selskap for vekst
 • Hvordan Innovasjon Norge kan være en støttespiller for ditt prosjekt
 • Hvordan du tiltrekker deg investorer
 • Hvordan du lager og fremfører en god pitch

Del artikkelen: