Så enkelt og så komplisert – Big Data-kurs

Det handler om å forstå hva Big Data egentlig er, hvordan det kan anvendes, og ikke minst, hvordan komme i gang med det man har. Så enkelt og så komplisert.

Fem deltagere fra iKuben har denne høsten deltatt på kurs i Big Data Analytics. Kurset er et samarbeid mellom arrangør Smart Innovation Norway, Capgemini, Høgskolen i Østfold og iKuben i Molde.

Finn Amundsen og Sjur Vindal fra ProtoMore var to av deltagerne på kurset, og mener at kunnskapen fra kurset er viktig for vår virksomhet. -Digitaliseringen som nå setter fart i alle sektorer fører til at et blir en mengde begrep som betyr delvis det samme, viser til ulike teknologier eller har ulike ord for samme teknologi.  Vi i ProtoMore jobber tett med både nytt og etablert næringsliv, og det er viktig at vi kan bidra til å øke begrepsforståelsen. Samtidig bidrar det til klarhet at flere innovasjonsmiljøer bruker den samme terminologien, sier Amundsen.

Målet er økt verdiskaping gjennom å ta i bruk den skjulte kunnskapen. Det er mange bedrifter som sitter med mye data som de ikke helt vet hvordan de skal håndtere, og ikke minst hva de kan bruke dem til. –Ved at vi har deltatt på dette kurset, vil vi bli bedre rådgivere, og vi vil ha økt fokus på dataene i hver enkelt bedrift når de kjører innovasjonsprosesser i ProtoMore InnovasjonsLAB, sier Sjur som til til daglig jobber som forretningsutvikler i ProtoMore.

Les mer om BIG DATA og om kurset i Halden  på Smart Innovation Norway sine sider.

Del artikkelen: