Experio AS gir deg en reiseopplevelse med innhold

Det er noe helt annet å oppleve en by eller en reise hvis du har lokale guider med deg, som forteller deg historien bak det du ser. Hvorfor ble det bygget slik? Hvem bodde her? Hva skjedde? Experio AS vil gi turister og reisende bedre innføring i lokal kultur, historie og attraksjoner basert på geografisk plassering i landskapet.

Svaret finner du i Hopperguide – Audioguide. Made by locals – for you

Vi har snakket med Bjørnar Sørberg som er en av gründerne bak selskapet og daglig leder, for å høre hvor hans motivasjonen til å starte opp kom fra.
«Sommeren 2016 satt jeg og min familien på en benk i Molde og spiste is. Vi fulgte spent med på et enormt cruiseskip som la til kai, AIDA – med kapasitet på over 3000 passasjerer om bord. Ut av skipet strømmet det mengder med turister, klare for å «Explore» byen vår – Rosenes by. Dette var på en søndag, så butikkene var stengt, turistkontor finnes ikke i Molde lengre – så de var mer eller mindre overlatt til seg selv. Så der gikk de, glante og ante lite eller ingenting av hva de så eller tok bilder av. Det var da jeg fikk kom på ideen….igjen!» forteller Sørberg

HopperGuide består av en applikasjon for smarttelefoner (App i dagligtale) – som med «radiostemme» skal gi den reisende eller turister interessant og relevant informasjon basert på GPS posisjonering og GSM Triangulering.

Når brukeren velger rute eller by, lastes alle relevante interessepunkt (POI) ned på mobilen, bestående av attraksjoner, historie, kultur, minnesmerker, naturfenomener, byggverk og arkitektur m.m. på ulike språk. Appen er i dag nedlastbar på GooglePlay og AppStore. Lydavspilling med bilde, tekst og linker aktiveres når brukeren kommer innenfor radien av et interessepunkt. Så lenge ruten eller byen er lastet ned, trenger en verken WiFi eller mobilnett for bruke applikasjonen.

Målgruppen er turister og andre nysgjerrige reisende med smarttelefon i Norge, gruppert i forhold til reisemiddel

 • Cruise og båt -turister
 • Bilturister
 • Bussturister
 • Togreisende
 • Syklende og gående

 

Produktet omfatter to typer guiding:

 • CityWalk med lokal guideing i byer/tettsteder
 • Ruter for de som reiser f.eks. med bil, tog, buss eller cruisebåter.

 

Experios styrke som gründerbedrift er sammensatt kompetanse,  variert bakgrunn og erfaring

 • Bjørnar Sørberg, lang erfaring fra IKT både teknisk, salgs, markeds og ledelse. Eneste ansatte i selskapet.
 • Richard Nærø, lang erfaring innen digitale kommunikasjonsflater og GUI utvikling.
 • Mads Lønsethagen, dataingeniør med kompetanse innen alle relevante systemer.
 • Torbjørn Krogen, siviløkonom med erfaring fra IT-, logistikk- og mediebransjen.

 

Gründerne hadde på hver sin kant jobbet med lignende ideer. Allerede i 2009 begynte Richard og Torbjørn å drodle med tanken om å utvikle et produkt som kunne guide personer ut fra posisjonering, og i 2010 etablerte de selskapet Hopperguide AS. Siden den gang er det lagt ned enormt med arbeidstimer og kroner. Da samarbeidet med Bjørnar og Mads tok form av nytt selskap ble HopperGuide AS avviklet og verdiene, i form av kompetanse og all kontaktinformasjon, ble overføre til Experio AS, som bidrag til det nye selskapet.
Selskapet Experio AS ble etablert januar 2017 og består av 4 aktive og ivrige eiere, alle med 25 % eierandel hver.

Inkubatorbedrifter

Del artikkelen: