Ny mentorsatsing for bedrifter i vekst

En ny, tverrfaglig mentorsatsing skal sørge for økt utnyttelse av erfaring og kunnskapsdeling for næringslivet. 


I midten av juni møttes mentorene og gründere hverandre for første gang, i innovasjonslaben. Mentorordningen er tverr-faglig. Tradisjonelt har slike ordninger vært fag-spesifikke, men erfaringen sier at utfordringene og tankesett for de som lykkes har felles trekk på tvers av fag, sektorer og bransjer.

9 mentorer fra 6 virksomheter er med i satsingen, i første runde skal mentorene bidra til Protomore sitt vekstprogram Scaleup .

– For å øke suksessraten og sikre raskere utvikling av ScaleUp-bedriftene tror vi det er viktig å koble på spisset kompetanse når det trengs der det trengs. Vi etablerer derfor en mentorordning hvor engasjerte og kompetente personer i næringslivet skal koblets med bedriftene.  Slik koblinger tror vi også vil gi gevinster for det etablerte næringslivet når ansatte får utfordre og utvikle seg i samspill med innovative ScaleUp-bedrifter, sier Birnir Egilsson. 


Møt noen av mentorene

Nina Hol, Glamox

Hvorfor stiller du som mentor?

– Jeg stiller som mentor fordi det er utrolig spennende å møte ulike personer og bedrifter i ulike faser. Det er gøy å dele av erfaringer og være en sparringspartner ved ulike valg eller utfordrende oppgaver. Gjennom slike prosesser vil man ta med seg innspill til eget arbeid også. Det kan være berikende for alle parter.

Hva tenker du om denne nye tverrfaglige mentorordningen?

Tverrfaglig mentorordningen er positiv på mange måter. Her vil man kunne sette sammen ulik kompetanse og ulike personer for å få maksimal utnyttelse av erfaringer og kunnskapsdeling. En enda større mulighet for å lykkes, hente ut potensialet og nå mål.


Ole Jakob Valla Strandhagen, Mobo

Ole Jakob Valla Strandhagen er administrerende direktør i Møre og Romsdal Boligbyggelag (MOBO)

Hvorfor stiller du som mentor?

– Det er inspirerende og spennende å jobbe med mennesker og bedrifter som ønsker seg opp og frem. Gründere har en smittsom energi og kreativitet. Forhåpentligvis kan jeg utfordre og bidra til gode prosesser og gode løsninger. Jeg gleder meg!

Hva tenker du om denne nye tverrfaglige mentorordningen?

– Vi har ulike erfaringer og kompetanser. Jeg tror på en vinn-vinn og at vi kan utfylle og heie på hverandre.

Daniel Moen, MIFO

Daniel Moen er daglig leder i MIFO, som består av 110 ansatte og 4 selskap. Han har nylig flyttet fra Oslo til Molde og har tidligere jobbet som blant annet banksjef i DNB.‍

Hvorfor stiller du som mentor?

– Jeg tenker at vi trenger alle å både ha og være en mentor.

Det er veldig hyggelig å bli spurt, og jeg gleder meg til å bli bedre kjent med nye flinke folk og spennende prosjekter og ideer. Ser på det som en stor mulighet for å lære, dele og forhåpentligvis bidra til å skape positiv utvikling for de jeg skal jobbe med.

Hva tenker du om denne nye tverrfaglige mentorordningen?

Jeg mener det er særdeles positivt at folk med forskjellig bakgrunn, bedrift og bransjeerfaring kan bidra i et slikt program. Jeg er også trygg på her vil det være store muligheter for læring, både for deltagerne og mentorene. Positiv nysgjerrighet koblet med delingskultur har en vanvittig sterk kraft! Det er veldig hyggelig å bli spurt, og jeg gleder meg til å bli bedre kjent med nye flinke folk.

Dette ser vi etter hos mentorene 

Noen av tingene vi ser etter hos mentorene: 

  • Jobber i en eksisterende bedrift i en stilling der du har god kompetanse og erfaring med omstillingsprosesser
  • Du er engasjert i både jobben din og næringslivet i regionen
  • Du er nysgjerrig av natur og liker nye utfordringer
  • Du ser muligheter i personlig utvikling gjennom å hjelpe innovative oppstartsbedrifter
  • Du deler gjerne din kompetanse og ønsker å bli en del av et mentormiljø 



Mentorer 2021


Michael Neerland, Glamox

Nina Hol, Glamox

Steinar Abrahamsen, Glamox 

Per Alfred Nordaune, Maritech

Marie Gjære Gundersen, Maritech

Ole Jakob Valla Strandhagen, Mobo

Daniel Moen, Mifo

Liv-Hege Seglsten, GREEN Tech AS

Janne Tvedt Morstøl, Bliksund

Hvem får mentorhjelp

– I første runde er det deltakerbedrifter i Scaleup-programmet som får tilgang til mentor. Vi tilrettelegger så langt det lar seg gjøre at alle Protomores samarbeidspartnere få tilgang til mentor hvis problemstillingene, eller mulighetene, passer til mentors kompetanse, sier  Birnir Egilsson, forretningsutvikler i Protomore.

– At så mange flinke fagfolk stiller og vil hjelpe andre opp, er svært gledelig.  Jeg håper og tror at denne ordningen kommer til å være verdifull for begge parter, avslutter han. 



Kontakt

Birnir Egilsson

Birnir Egilsson

Forretningsutvikler - Ansvarlig Scaleup
904 14 134birnir@protomore.noLinkedIn-profil

Hva skjer

No items found.

Relaterte nyheter

No items found.

Få nyheter fra ProtoMore

Tusen takk for at du meldte deg på vårt nyhetsbrev!
Beklager. Noe gikk galt ved innsendelsen. Vennligst prøv igjen.