GLAMOX – store muligheter med VR

Gjennom et prosjekt i ProtoMore LABen har GLAMOX utviklet et nytt VR Demo-konsept sammen med to andre iKuben bedrifter, Axbit og TINGH. Du kan se og oppleve endring i lyset …

 

Gjennom et prosjekt i ProtoMore LABen har GLAMOX utviklet et nytt VR Demo-konsept sammen med to andre iKuben bedrifter, Axbit og TINGH. Du kan se og oppleve endring i lyset i et kontrolanskap gjennom en dag, for å få et tydelig inntykk av hvordan lys påvirker oss i arbeidshverdagen.

På denne måten kan kunden få lysopplevelsen i nye bygg, uten å måtte bygge først. Det gir et helt annet grunnlag for bestemmelser og bestilling, og minimerer sjansen for dyre feilkjøp. Lys påvirker oss mer enn vi tenker over. Lysstyrke, men også lysfarge er viktig for konsetrasjon, våkenhet og humør. Å forklare hvordan lyset vil virke i et rom muntlig og med bilder er en ting. Å kunne sette kunden inn i rommet og endre lyset gjennom dagens løp og med ulike fargetoner, gir en helt annen opplevelse.

HER er linken til GLAMOX sin interaktive demo.

Deling, inspirasjon og samarbeid

Det begynte med en VR kveld i ProtoMore InnovasonsLAB i regi av iKuben. Bedriftene var innvitert for å prøve, diskutere, utveksle og bli inspirert. Gjennom en workshop jobbet de med hvordan dette verktøyret kan relateres til hver enklet bedrifts behov. Nina Hoel og Rolf Røsberg fra Glamox så at her var det fantastiske muligheter.

Axbit som er programerere og innholdsleverandører var på samme temakveld, det var også TINGH som er knallgode på digital kommunikasjon blandt annet. Kvelden ledet til videre workshoper i LABen for disse tre, og et fruktbart samarbeid. Produktutviklingen var i gang, og første målet ble satt til den store Light + Building messen i Frankfurt.

Første milepel

På messen i Frankfurt i oktober ble produktet lansert for publikum men stor suksess. Her viste de frem sine nye lysstyringsløsninger og hvordan ny belysningsteknologi kan forme smarte og energieffektive bygninger for fremtiden. De besøkende på messen fikk oppleve det nye virituelle showrommet.
Vil du se mer om Glamox på Light+Buliding messen i Frankfurt, så kan du lese mer om det HER

Føste mål om å kunne vise sin prototype i Frankfirt ble nådd. Nå går prosjektet videre med nye spennede målsettinger. Fortsettelse følger….

 

Del artikkelen:

Astero i fremtiden

Astero ønsker å videreutvikle sine tjenester og løsninger med basis i brukernes behov og framtidige kundekrav. Hva kan digitalisering og nye forretningsmodeller bety for Astero, og hvordan kan Asteros tverrfaglige ... Les mer »

Omstillingsmotor- kompetanseløft for din bedrift

ProtoMore er med og gjennomfører omstillingsløftet for små og mellomstore bedrifter, som et verktøy for NCE iKuben. Hva betyr dette for din bedrift? Les mer om Omstillingsmotoren og hva det ... Les mer »

Tre nye ansatte i gang!

Fra og med april har vi to nye ansatte i ProtoMore og en i iKuben! Dette styrker laget vårt, og vi gleder oss til å komme i gang med nye ... Les mer »

Smart energi – Istad AS

Om strømprisen er høy eller lav, kommer litt an på hvem vi sammenligner oss med. Prisforskjellen mellom ulike strømselskaper er minimal, hvis man ser på totalkostnad. Så hvem vil være ... Les mer »

Crowdfunding – ABC

Crowdfunding er ikke helt nytt, men foreløpig er det relativt lite brukt i Norge. Ei av ganske få som har god oversikt over tema i Norge, var gjest på vår ... Les mer »

Beerenberg – Accelerate 2 Business

Beerenberg har et omfattende teknologiutviklingsprosjekt i gang, kalt «Accelerate 2 Business» (A2B). Prosjektet har flere trinn både på kort og lang sikt. En del av dette arbeidet har de valgt å gjøre sammen med ProtoMore. De har ... Les mer »

Besøk fra Innovative Opplevelser

Innovative Opplevelser er en klynge med reiselivsaktører som driver med opplevelsesturisme, hovedsaklig i Nord-Norge. De var på besøk hos oss i InnovasjonsLABen for å se hvordan vi jobber, og ha ... Les mer »

InnovasjonsLABen har bursdag!!

I dag, den 26. januar, er det to år siden vi hadde åpning av ProtoMore InnovasjonsLAB!! Og for noen år det har vært!! Denne LABen som i seg selv var ... Les mer »

Øk bedriftens innovasjonskraft

Vi gjentar suksessen og kjører ny runde med kurset «Design Thinking gjennom ProtoMore-metoden». Bruk denne anledningen til å melde deg på eller sende dine ansatte på et målrettet kurs. Du ... Les mer »

AKTUELT ARKIV

 • juni 2018
 • april 2018
 • februar 2018
 • januar 2018
 • desember 2017
 • november 2017
 • oktober 2017
 • september 2017
 • juni 2017
 • mai 2017
 • april 2017
 • mars 2017
 • februar 2017
 • januar 2017
 • desember 2016
 • november 2016
 • september 2016
 • mai 2016