Hvordan gå fra idè til innovasjon?

Hvordan kommer en god idé seg videre fra et klokt hode til realisering i en bedrift? 12 bedrifter samlet seg i ProtoMore InnovsjonsLAB for å jobbe med hvordan vi sammen …

 

Hvordan kommer en god idé seg videre fra et klokt hode til realisering i en bedrift? 12 bedrifter samlet seg i ProtoMore InnovsjonsLAB for å jobbe med hvordan vi sammen i iKubens økosystem kan løfte gode ideer. Dette kan bety nye bedrifter, innovasjon i eksisterende bedrifter eller knoppskytinger som tas ut i nye selskaper.

Workshopen var et ledd i iKubens prosjektet «Gründerskap i Klynger», som var en pilot initiert av Innovasjon Norge.

Målet for prosjektet har vært å utarbeide en metodikk for at det skal bli lettere og mer systematisk å drive med innovasjon. Hvordan kan klyngene som arena for næringslivet være med å bidra til økt innovasjon og knoppskyting. Workshopen ville derfor kartlegge hvordan ideer tas opp i dag, hva som fungerer godt og hva som er barrièrene. Om bedriftene har et systematisk arbeid med idéskaping, og hva som kan bidra til at omfanget av de ideene som løftes opp og testes ut kan øke.

Prosjektleder fra iKuben, Arne Larsen, er svært fornøyd med workshopen. – Vi fikk frem både suksesshistorier fra det som har fungert, og innblikk i hva som er barrièrene i bedriftene som deltok. Ikke minst fikk vi mange gode innspill på hvordan vi kan gjøre hverandre god. Det er viktig at vi jobber videre med endringskulturen i bedriftene. Gjennom dagen har det kommet tydelig frem at en av de største barrièrene ligger i bedriftene, som stopper dem fra å løfte ideer som er litt på siden av den daglige driften opp og frem. Mangel på tid og mangel på ressurser gjør at fokus alltid er på det som kan øke effektivitet og produktivitet på det som i dag er core business. De ideene som i dag er litt på siden, blir raskt lagt til side, sier Larsen

Det som er på siden for en bedrift, kan være midt i fokusområdet for en annen. Ikke minst kan det være midt i fokusområdet om få år, selv om det i dag kan virke litt søkt. I et økosystem kan slike ideer samles og tas videre, følges opp i bedriften som kom med ideen, eller kobles til riktig miljø og gründer.  ProtoMore er en del av dette økosystemet gjennom metodikk, fasilitering av prosesser og ikke minst StartUP med rådgiving og arbeidssted for nye gründere, vekstbedrifter og knoppskytinger.

-Workshopen viser med all tydelighet at sammen i et miljø med åpenhet og delingskultur er potensialet for nye ideer og innovasjoner langt større enn i en travel hverdag i hver enkelt bedrift der bunnlinja på kort sikt nesten alltid vil ha hovedfokus, tilføyer Larsen til slutt.

 

Del artikkelen:

Så enkelt og så komplisert – Big Data-kurs

Det handler om å forstå hva Big Data egentlig er, hvordan det kan anvendes, og ikke minst, hvordan komme i gang med det man har. Så enkelt og så komplisert. Fem ... Les mer »

Hvordan utvikle gode FoU-prosjekt

iKuben og Forskningsrådet inviterte tirsdag 5. september til prosjektverksted i ProtoMore InnovasjonsLAB for bedrifter og forskere som ønsker å utvikle gode FoU-prosjekt som kan danne grunnlag for finansiering fra virkemiddelapparatet. ... Les mer »

Det virker!

Vi har tidligere delt gladsaken om rekorden for SIVA-inkubatorene, og her er oppfølgeren med dokumentasjon. En del av dette bildet er vår SIVA-inkubator i ProtoMore StartUP. Virkemidler som innebærer bruk ... Les mer »

Rekord for SIVA-inkubatorene

ProtoMore StartUP har SIVA inkubator, og er en del av  den gode nyheten som SIVA i dag kunne slippe på sine nettsider. Dette bekrefter også vår oppfatning av økt aktivitet og ... Les mer »

Satelittdata, hva kan det brukes til?

ProtoMore var arena når iKuben i samarbeid med Norsk Romsenter inviterte til workshop om bruk av satellittdata i kommersielle tjenester. Det er enorme mengder data tilgjengelig i flere formater. Bruksområdene ... Les mer »

ProtoMore og iKuben nominert til Sivaprisen 2017

Dette ser vi som en gledelig anerkjennelse av den jobben som gjøres av alle i miljøet! Både ansatte, gründere og iKuben-bedriftene deler denne prisen. Det er samspillet som gjør oss ... Les mer »

iKuben og Eyde sammen om bærekraft i innovasjon

Det siste året har iKuben og Eyde-klyngen bygget et samarbeid rundt innovasjon og bærekraft i industrien. Innovasjon Norge støtter nå prosjektet «Bærekraft og Innovasjon» for at klyngene sammen skal utvikle god metodikk som gjør om ord ... Les mer »

Molde VGS på besøk

Alltid kjekt med elever fra videregående skole på besøk, og denne gangen var det elver fra Molde VGS som hadde en dag i ProtoMore. Klassen var sammensatt av elever fra ... Les mer »

Finansminister Siv Jensen besøker ProtoMore og iKuben

Tirsdag 14. februar var Siv Jensen på besøk hos iKuben og ProtoMore. Det er viktig for oss å formidle hva vi mener skal til for å fremme radikal innovasjon i ... Les mer »

AKTUELT ARKIV

 • september 2017
 • juni 2017
 • mai 2017
 • april 2017
 • mars 2017
 • februar 2017
 • januar 2017
 • desember 2016
 • november 2016
 • september 2016
 • mai 2016